download-arrow up-arrow right-arrow left-arrow

Leczo z dyni z kaszą gryczaną


Składniki:
  • Mięso z piersi indyka 1kg (może być również mięso z udźca indyka)
  • Cebula 2 szt
  • Dynia piżmowa 1 szt
  • Papryka żółta 1 szt
  • Papryka czerwona 2 szt
  • Passata pomidorowa 2 butelki
  • Kasza gryczana
  • Sól, Pieprz
  • Papryka czerwona slodka w proszku
Przygotuj:
  • Garnek
  • Deskę do krojenia i Nóż
Sposób przyrządzenia:

Mięso z piersi indyka (lub udźca indyka) umyć pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w dużą kostkę. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Dynię obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dynię można również zetrzeć na tarce o dużych oczkach (tak jak marchewkę na surówkę). Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.

Mięso i cebulkę włożyć do garnka, doprawić solą i pieprzem, podlać wodą i udusić do miękkości. Następnie dodać pozostałe składniki: pokrojoną dynię i papryki, passatę pomidorową, doprawić papryką czerwoną w proszku. Dusić  wszystko na wolnym ogniu ok. jedną godzię.

Kaszę gryczaną ugotować na sypko.

Sposób podania:

Leczo z dyni podawać z dowolną kaszą lub ryżem, choć ja uważam iż najlepiej smakuje z kaszą gryczaną. Można również podać z dowolnym pieczywem pełnoziarnistym.

Czytaj wg. kategorii

Konsultacje

Dobre jedzenie
to podstawa dobrego życia

Kto z nas nie chciałby cieszyć się wspaniałym zdrowiem i tryskać energią?

Regularne spożywanie różnorodnych, pełnowartościowych posiłków to najlepszy sposób aby cudownie wyglądać i czuć się fantastycznie przez całe życie. To również droga do uniknięcia groźnych chorób. No i ta przyjemność smaków, zapachów.

Skontaktuj się lub napisz
Kontakt

Jeśli masz pytania lub jesteś zainteresowany skontaktuj się!

Skontaktuj się ze mną
zadzwoń lub napisz.

Kontakt

Zapoznaj się z cennikim
moich usług.

Cennik