download-arrow up-arrow right-arrow left-arrow

Lody kokosowe z mango i ananasem


Składniki:
  • mleko kokosowe BIO 200 ml lub śmietanka kokosowa BIO

  • wiórki kokosowe BIO  3łyżki

  • banan 1 szt.

  • mango 1 szt.

  • cukier puder 2 łyżki

  • migdały w płatkach

  • ananas świeży 1/3 szt.

Przygotuj:
  • miseczkę, nóż, łyżkę, blender, pojemnik do zamrażania

Sposób przyrządzenia:

Banana i mango obrać ze skórki. Do miseczki wlać mleko kokosowe, włożyć banana i mango, dodać cukier puder. Zmiksować przy użyciu blendera ręcznego. Dodać wiórki kokosowe. 

Przełożyć masę do maszyny do lodów lub odpowiedniej przystawki do lodów i ustawić odpowiedni program. Jeśli nie mamy maszyny/przystawki do lodów to masę należy przełożyć do pudełka i zamrozić. Podczas mrożenia należy co pół godziny wyjąć i zamieszać łyżką. Czynność tę należy powtarzać przez około 5 godzin. Masę można również przełożyć do odpowiednich pojemniczków na lody z patyczkami.

Można również zamrozić pokrojonego banana i mango. Następnie do miksera z ostrym nożem włożyć zamrożone owoce, dodać śmietankę kokosową i całość zmiksować. Dodać wiórki kokosowe.

Migdały wsypać na patelnię i prażyć przez kilka minut na wolnym ogniu cały czas mieszając. Pozostawić do ostygnięcia. 

Sposób podania:

Można posypać po wierzchu prażonymi migdałami, płatkami owsianymi, rodzynkami lub dowolnymi pestkami, nasionami np. dyni, słonecznika.  Dowolnie można przyozdabiać świeżymi owocami: ananasem, melonem, pomarańczami.

 

 

Konsultacje

Dobre jedzenie
to podstawa dobrego życia

Kto z nas nie chciałby cieszyć się wspaniałym zdrowiem i tryskać energią?

Regularne spożywanie różnorodnych, pełnowartościowych posiłków to najlepszy sposób aby cudownie wyglądać i czuć się fantastycznie przez całe życie. To również droga do uniknięcia groźnych chorób. No i ta przyjemność smaków, zapachów.

Skontaktuj się lub napisz
Kontakt

Jeśli masz pytania lub jesteś zainteresowany skontaktuj się!

Skontaktuj się ze mną
zadzwoń lub napisz.

Kontakt

Zapoznaj się z cennikim
moich usług.

Cennik