download-arrow up-arrow right-arrow left-arrow

Ryż z pieczonymi jabłkami


Składniki:
  • Jabłka 8 szt.
  • Ryż biały długoziarnisty
  • Rodzynki
  • Cynamon
Przygotuj:
  • Naczynie żaroodporne lub brytfannnę do zapiekania
Sposób przyrządzenia:

Ryż ugotować na sypko. Ja gotuję ryż w parowarze, czas 50 minut.

Jabłka umyć, obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne. Następnie jabłka pokroić na dowolne kawałki np. ćwiartki lub ósemki. Pokrojone jabłka układać na płasko w naczyniu żaroodpornym , posypać cynamonem i ułożyć rodzynki na wierzchu. Piec w piekarniku 40 minut, 190 stopni, grzałki góra dół.

Na talerzu rozłożyć ugotowany ryż, nałożyć jabłka.

Sposób podania:

Można posypać po wierzchu płatkami migdałów, polać jogurtem naturalnym lub śmietaną. Nie ma potrzeby sypać cukrem, ponieważ jabłka upieczone są naprawdę słodkie.

 

Czytaj wg. kategorii

Konsultacje

Dobre jedzenie
to podstawa dobrego życia

Kto z nas nie chciałby cieszyć się wspaniałym zdrowiem i tryskać energią?

Regularne spożywanie różnorodnych, pełnowartościowych posiłków to najlepszy sposób aby cudownie wyglądać i czuć się fantastycznie przez całe życie. To również droga do uniknięcia groźnych chorób. No i ta przyjemność smaków, zapachów.

Skontaktuj się lub napisz
Kontakt

Jeśli masz pytania lub jesteś zainteresowany skontaktuj się!

Skontaktuj się ze mną
zadzwoń lub napisz.

Kontakt

Zapoznaj się z cennikim
moich usług.

Cennik