download-arrow up-arrow right-arrow left-arrow

Ryż z pieczonymi jabłkami


Składniki:
  • Jabłka 8 szt.
  • Ryż biały długoziarnisty
  • Rodzynki
  • Cynamon
Przygotuj:
  • Naczynie żaroodporne lub brytfannnę do zapiekania
Sposób przyrządzenia:

Ryż ugotować na sypko. Ja gotuję ryż w parowarze, czas 50 minut.

Jabłka umyć, obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne. Następnie jabłka pokroić na dowolne kawałki np. ćwiartki lub ósemki. Pokrojone jabłka układać na płasko w naczyniu żaroodpornym , posypać cynamonem i ułożyć rodzynki na wierzchu. Piec w piekarniku 40 minut, 190 stopni, grzałki góra dół.

Na talerzu rozłożyć ugotowany ryż, nałożyć jabłka.

Sposób podania:

Można posypać po wierzchu płatkami migdałów, polać jogurtem naturalnym lub śmietaną. Nie ma potrzeby sypać cukrem, ponieważ jabłka upieczone są naprawdę słodkie.

 

Konsultacje

Dobre jedzenie
to podstawa dobrego życia

Kto z nas nie chciałby cieszyć się wspaniałym zdrowiem i tryskać energią?

Regularne spożywanie różnorodnych, pełnowartościowych posiłków to najlepszy sposób aby cudownie wyglądać i czuć się fantastycznie przez całe życie. To również droga do uniknięcia groźnych chorób. No i ta przyjemność smaków, zapachów.

Skontaktuj się lub napisz
Kontakt

Jeśli masz pytania lub jesteś zainteresowany skontaktuj się!

Skontaktuj się ze mną
zadzwoń lub napisz.

Kontakt

Zapoznaj się z cennikim
moich usług.

Cennik