download-arrow up-arrow right-arrow left-arrow

Zupa z podgrzybków


Składniki:
  • Podgrzybki świeże lub mrożone
  • Cebula  1szt.
  • Włoszczyzna - marchew, seler, por, pietruszka
  • Sól, pieprz
  • Liść laurowy 3-4 szt
  • Ziele angielskie 6 szt
  • Śmietana do zupy
  • Pietruszka nać
  • Makaron muszle
Przygotuj:
  • Garnek do gotowania ok 2-3 litrowy
  • Nóż, łyżkę
Sposób przyrządzenia:

Grzyby umyć, oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. Włoszczyznę umyć i obrać. Cebulę obrać i pokroić w piórka lub kostkę. Włoszczyznę włożyć do garnka, zalać wodą, doprawić solą i pieprzem i ugotować bulion warzywny. Bulion odcedzić z warzyw. Do bulionu dodać pokrojone grzyby i cebulkę, ziele angielskie i  liść laurowy. Gotować na wolnym ogniu ok.15 minut - tak aby grzyby zmiękły ale się nie rozgotowały. Dodać kilka łyżek śmietany do zupy, doprawić solą i pieprzem, zagotować.

Makaron ugotować al dente. Natkę pietruszki umyć i pokroić.

Podawać w bulionówkach z makaronem obficie posypane natką pietruszki.

Konsultacje

Dobre jedzenie
to podstawa dobrego życia

Kto z nas nie chciałby cieszyć się wspaniałym zdrowiem i tryskać energią?

Regularne spożywanie różnorodnych, pełnowartościowych posiłków to najlepszy sposób aby cudownie wyglądać i czuć się fantastycznie przez całe życie. To również droga do uniknięcia groźnych chorób. No i ta przyjemność smaków, zapachów.

Skontaktuj się lub napisz
Kontakt

Jeśli masz pytania lub jesteś zainteresowany skontaktuj się!

Skontaktuj się ze mną
zadzwoń lub napisz.

Kontakt

Zapoznaj się z cennikim
moich usług.

Cennik