download-arrow up-arrow right-arrow left-arrow

Pieczone śliwki z makaronem tagliatelle i prażonymi migdałami


Składniki
  • śliwki
  • makaron tagliatelle
  • migdały w płatkach
  • cynamon mielony
  • cukier trzcinowy
  • jogurt naturalny
 
Przygotuj
  • naczynie żaroodporne - do upieczenia śliwek
  • garnek, durszlak - do ugotowania makaronu
  • patelnia - do uprażenia migdałów

 

Sposób przygotowania

Śliwki umyć, pozbawić pestek, pokroić na połówki lub jeśli są bardzo duże na ćwiartki. Ułożyć śliwki w naczyniu żaroodpornym, posypać delikatnie cynamonem. Przykryć papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika i piec 40 minut w temperaturze 190 stopni grzałki góra-dół.

Makaron ugotować al dente i odcedzić. Patelnię podgrzać, wsypać migdały w płatkach na patelnię i prażyć przez kilka minut. Śliwki podawać od razu po upieczeniu.

Makaron ułożyć na talerzu, nałożyć gorące śliwki, posypać odrobiną cukru trzcinowego i dość obficie prażonymi migdałami. Można również polać naturalnym jogurtem.

Zamiast cukru trzcinowego można użyć ksylitolu lub erytrolu.

Czytaj wg. kategorii

Konsultacje

Dobre jedzenie
to podstawa dobrego życia

Kto z nas nie chciałby cieszyć się wspaniałym zdrowiem i tryskać energią?

Regularne spożywanie różnorodnych, pełnowartościowych posiłków to najlepszy sposób aby cudownie wyglądać i czuć się fantastycznie przez całe życie. To również droga do uniknięcia groźnych chorób. No i ta przyjemność smaków, zapachów.

Skontaktuj się lub napisz
Kontakt

Jeśli masz pytania lub jesteś zainteresowany skontaktuj się!

Skontaktuj się ze mną
zadzwoń lub napisz.

Kontakt

Zapoznaj się z cennikim
moich usług.

Cennik